Η Ιστορια μας

Bohemia  Στη Τσεχία από το Μεσαίωνα κιόλας, το φαγητό είχε εξελιχθεί σε σπάνια τέχνη. Τα γεύματα κρατούσαν ώρες και η δημιουργία τους περιλάμβανε ένα καταιγισμό γευστικών προκλήσεων. Το εστιατόριο Bohemia εγγυάται να σας ταξιδέψει με πλούσια αρώματα και γεύσεις σε κάθε γωνιά της Τσεχίας.

Από το 1975 οι δημιουργοί του Κώστας και Νίκος , γεννημένοι στην Τσεχία από Έλληνες γονείς, επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα. Το έμφυτο ταλέντο, το μεράκι και η αγάπη των δύο αδελφών για την ποιοτική, γνήσια τσέχικη κουζίνα, τους έκανε ιδιαίτερα αγαπητούς, στο ελληνικό παραδοσιακό ουζερί των Αμπελοκήπων, όπου εργαζόμενοι ως chefs, άρχισαν να ενσωματώνουν τσέχικες γεύσεις και να τα προτείνουν στους θαμώνες του ουζερί.

Η τσέχικη γαστρονομία άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλή στους Έλληνες και τα αδέλφια Νίκος και Κώστας πέτυχαν το δυσκολότερο στοίχημα: να μας κάνουν να γνωρίσουμε την τσέχικη κουλτούρα των πιάτων και να την λατρέψουμε.

Δύο χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Νοέμβρη του 1982, έπειτα από σκληρή δουλειά και επιμονή, ο Νίκος και ο Κώστας κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες του εστιατορίου Συντροφιά, όπου εκεί κανείς μπορούσε να γευτεί ελληνικές γεύσεις και συνάμα τσέχικα πιάτα, ολοένα αυξανόμενα στον αριθμό. Το όνειρό τους, λοιπόν, άρχισε να παίρνει σχήμα και μορφή. Έτσι η αγάπη του κόσμου για την τσέχικη κουζίνα οδήγησε το 1987, την μετονομασία του εστιατορίου στο γνωστό σε όλους μας BOHEMIA. Το bohemia, καθιερώθηκε γρήγορα στην συνείδηση μας ως το τσέχικο εστιατόριο των Αθηνών όπου μέχρι σήμερα εξελίσσεται και μας εκπλήσσει…

Ο χώρος μας  η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από όλες τις περιοχές, μας οδήγησε να επεκτείνουμε το εστιατόριο, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα 200 άτομα σε τρεις διαφορετικούς υπέροχα διακοσμημένα χώρους. Η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου είναι απλά κατανυκτική και μαγευτική.

Στον χώρο επικρατεί το ξύλο το οποίο συνδυάζεται με υψηλή αισθητική και προσδίδει στην ατμόσφαιρα μία απίστευτη ηρεμία και ζεστασιά. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επιθυμία σας για έναν κατάμεστο σε πράσινο χώρο, μια ευρύχωρη αυλή για να στεγάσουμε τις καλοκαιρινές μας αναζητήσεις. Από αρχές Μαΐου μέχρι και τέλος Οκτωβρίου σας υποδεχόμαστε στην «αυλή μας» όπου θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

Την μουσική σίγουρα θα την λατρέψετε.
Ήρεμη, χαλαρωτική με στοιχεία blues και jazz που σε ταξιδεύει.

Από 1 Οκτωμβρίου έως 15 Μαϊου στους εσωτερικούς χώρους.
Από 15 Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου στον κήπο.